Rulstraat 3, 5366 KA, Megen 0412484332 Info@demaasakker.nlhoog water

 

 

Hoogwater 2021 was een verrassing. Het was een spannende tijd. Meestal verwachten wij hoogwater in de periode januari t/m maart. Maar nu kwam het midden in de zomer, midden in het hoogseizoen.
Op donderdag hebben we de camping ontruimt. Daarna de inboedel van de begane grond van de woning in veiligheid gebracht. Op maandag was het hoogste punt bereikt en stond het campingland helemaal onder water. Bij het woonhuis en toiletgebouw hadden we alle deuren voorzien van waterdichte schotten.
Gelukkig hadden we nog een paar centimeter speling zodat het water net niet tegen deze schotten kwam. De hoogste waterstand van de Maas was deze dagen 7.63 m terwijl de normale stand 4.53 m is.
Op woensdag konden de eerste gasten het kampeerterrein weer op. Nog niet met de auto’s die moesten nog even buiten blijven. Maar de tenten konden al weer snel opgezet worden.  Gelukkig kon de vakantie weer verder voor iedereen.

Gelukkig hebben we veel reserveringen kunnen omleiden of verzetten. Een collega in de buurt heeft kampeergasten opgevangen zodat deze later alsnog konden komen.
Een was een spannende periode en we zijn een ervaring rijker. Maar nu zeker ook op de toekomst voorbereid.

 

 

Mooi filmpje over het hoogwater in onze omgeving. (gemaakt door Nick Becks) Het laat goed zien dat het water tot aan de dijk komt. Het is misschien wel de voorbode op het project de Meanderende Maas. Dit project gaat volgend jaar van start om de dijken rondom Megen te versterken. Het gebied waar wij in wonen wordt een water berginsgebied. Het zal dus in de toekomst vaker onderstromen maar minder hoog. (is beloofd). Het hoogwater op de camping zal dan tot het verleden horen. En er wordt een mooi stuk natuur aangelegd. We zitten straks midden in een mooi natuurgebied.